Dårlig ånde – løse tænder – parodontose

”Din hund har parodontose, så vi skal fjerne 2 tænder…” 

Øv, tankerne er mange, når man får den besked. Bliver det de eneste tænder, der skal fjernes? Gør det ondt? Savner min hund de 2 fjernede tænder? Er det nu også nødvendigt? Jamen, jeg børster jo dens tænder…
Parodontose – det er da kun noget gamle hunde får – min er kun 2 år…  osv osv 

 

Hvad er parodontose egentlig?

Hvorfor får nogle hunde parodontose, når de er 2 år, mens andre bliver 12 år uden at blive ramt af sygdommen? 

Tidligere kaldte man parodontose for de løse tænders sygdom. Selv sagt fordi tænderne blev løse og til sidst faldt ud. Hos mennesker var det ikke ualmindeligt, at man fik sit første gebis i konfirmationsgave…

Men så kom tandbørsten. Og tandbørstning har betydet, at vi nu beholder vores tænder langt op i livet. 

Parodontose er altså en tilstand, hvor munden reagerer på plak (lag af bakterier på tænder og tandkød) ved at tænder løsnes og falder ud. Det der sker i munden er, at bakterier der lever af madrester, sætter sig i et lag på tænderne (vi kan mærke at tænderne er ru). Hvis bakterielaget (vi kalder det plak) ikke fjernes opstår der en irritation ved tandkødsranden. Tandkødsranden bliver rød, og vi siger at nu har hunden tandkødsbetændelse (gingivitis). Bakterielaget kan komme helt ned under tandkødet, og kommer det først derned er det meget vigtig at hunden får renset lommerne op og får daglig tandbørstning. Bakterierne ligger her godt beskyttet, og nedbryder de bindinger, der holder tandkødet fast til tanden. Fjerner man dem stadig ikke, så nedbryder de også den knogle tanden sidder fast i (altså kæben). Og så er det tænderne bliver løse og til sidst falder ud.  

Når bakterielaget kommer i kontakt med spyt, bliver det hårdt og der dannes det, der kaldes tandsten. Der er stor forskel på, hvor meget tandsten hunde danner. Tandsten i sig selv er ikke udtryk for et større problem, det er mest “kosmetisk”. Men det bidrager til at der kan sidde endnu mere plak på tænderne. Tandsten kan også opstå under tandkødsranden og her er det umuligt at fjerne uden at hunden ligger stille. 

Hvis hunden har alle sine 42 tænder og den skal have en tandrensning tager det tid, og vi skal kunne komme hele vejen rundt om hver enkelt tand, derfor er det nødvendig af hunden kommer i narkose.  

Vi kan ikke se om der er tandsten under tandkødsranden, men vi kan mærke det med instrumenterne når hunden ligger stille. Med et røntgenapparat tager vi billeder af hundens mund for at se om der er knogletab og hvor fremskredent det er. Er tanden meget løs og knogletabet stort fjernes tanden. 

 

Kan parodontose forebygges? 

JA!  For at undgå parodontose er det nødvendigt først at undgå tandkødsbetændelse. Derfor skal man dagligt fjerne plak (bakterier) – det gør man ved daglig tandbørstning. Tandsten kan ikke børstes væk og skal derfor fjernes med en ultralydsrenser mens din hund er i narkose.  

Når vi ser at tandkødsranden er rød ved et sundhedstjek, anbefaler vi altid en mundhuleundersøgelse og en tandrensning. Man kan nemlig ikke se, om der er tandsten i lommen mellem tand og tandkød, når din hund ikke er bedøvet, og man kan heller ikke altid se om der allerede er parodontose.
 

Den dårlige ånde 

Man kunne godt tro, at det er helt normalt, at hunde har dårlig ånde. Men det er det faktisk ikke. Hunde bør som udgangspunkt ikke lugte grimt ud af munden. Den dårlige ånde kan komme fra maven og den kan komme fra tænderne, pga forrådnelsesbakterierne i tandkødslommen. 


E
r det et problem, at tænder løsnes og falder ud af sig selv?  

Ja! Er det korte svar. 

Det er ikke et større problem i sig selv, at hunden skal undvære nogle tænder. Men parodontose er en kronisk betændelsestilstand, som påvirker hele kroppen – det er usundt at gå rundt med ubehandlet. Hos mennesker mistænker man, at det kan påvirke hjerteklapper, nyrer og lever. Undervejs kan der
også opstå rodbetændelse (såkaldt tandbyld), hvilket er smertefuldt.

Er parodontose helbredeligt? Nej, men vi kan bremse udviklingen ved at børste tænder rene for bakterier og få renset regelmæssigt. Regelmæssigt tandrensning er for nogen hunde så tit som hver 3. måned, for andre er en årlig tandrens tilstrækkelig, det er meget individuelt. 

 

Min nabos hund har fine tænder og min har parodontose, hvorfor det? 

Der er individuel forskel hos hunde på, hvor stor risikoen er for at få parodontose. Det er tydeligt, at små hunderacer har større risiko end store racer. Hunde med meget kort snude (pekingeser, mops, fransk bulldog etc) der har et anderledes tandsæt, hvor tænderne sidder meget tæt, er også i øget risiko. Har hunden en – for arten, anderledes tandstilling (over/under/skævt). Har hunden ikke tabt alle sine mælketænder, er risikoen også større. Stress kan også have en betydning. Man ved fra mennesker, at en periode med stress kan give tandkødsbetændelse, og derved også øge risikoen for parodontose.  

Det er ikke altid vi kan forklare, hvorfor nogen er mere disponerede end andre. Men vi ved, at børster man sin hunds tænder og tager man anbefalingen om forebyggende tandundersøgelse og tandrens alvorligt, så er risikoen meget mindre. Vi kan holde sygdommen i skak, ved at holde en rigtig god mundhygiejne hos sin hund. 

Man ved også fra mennesker, at bakterier fra munden har en indflydelse på udviklingen af nogen hjerte-kar sygdomme, så man kan jo frygte at det samme gælder vores hunde.

 

5 gode råd der holder tandkødsbetændelse og parodontose fra døren 

  1. Væn din hund til at man kigger til dens tænder og piller den i munden fra den er lille hvalp. Det er virkelig en indsats, der er givet godt ud, og det gør det nemmere at introducere tandbørstning når de blivende tænder er frembrudt.  
  1. Er hunden endnu hvalp så hold øje med om dens tænder vokser frem som de skal, sidder tænderne rigtig (spørg dyrlægen til råds) og har den tabt alle mælketænder. 
  1. Reager hvis din hund har dårlig ånde over en længere periode, spiser mindre, taber foder ud af munden eller bruger længere tid på at spise aftensmad. 
  1. Træn. tandbørstning 
  1. Husk den årlige sundhedsundersøglese, hvor vi også kigger på din hunds tænder og mundsundhed og følg din dyrlæges anbefalinger om mundhygiejne og tandrens. 

Kontakt Dyrlægehuset Kolding i dag

Vi står altid klar til at tage hjertevarmt imod dig og dit kæledyr i trygge og rolige omgivelser på vores dyreklinik.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret
CBCT Scanner

Tænder i 3D med CBCT

CBCT – hvad-for-noget?

Vi har fået nyt udstyr: En CBCT scanner. Og det er altså ikke fordi, vi er udstyrsfreaks! Men fordi billeddiagnostik på kanintænder og -kranier på almindeligt tandrøntgen ikke altid er nok.

Denne nye teknologi gør det muligt at tage 720 røntgenbilleder af din kanins kranie og tænder på 27 sekunder! Alle disse billeder samles i software, som gør det muligt at se kranie og tænder i en 3D model, men endnu vigtigere er, at vi nu går i detaljer med tænder og knoglestrukturer ”lag for lag”. Vi har altså en meget bedre mulighed for at stille den rigtig diagnose og opdage sygdomme i de tidlige stadier. Af samme årsag tager vi fremover ikke almindeligt gammeldags tandrøntgen af jeres kaniner, men anvender CBCT i stedet.

CBCT scanneren anvendes dermed som et led i din kanins tandundersøgelse og foregår i bedøvelse. Skulle der være behov for tandslib eller anden tandoperation, vil det i langt de fleste tilfælde udføres i den samme bedøvelse.

CBCT scanner i aktion

Herunder kan I se et eksempel på fund på CBCT-undersøgelsen. Den pågældende kanin havde ingen tegn på tandproblemer ud over en meget lille skævhed på fortændernes tyggeflade opdaget til det halvårlige sundhedseftersyn. Appetit, afføring og humør var helt normalt hjemme, så kaninens ejer havde ingen mistanke, men undersøgelsen viste til stor overraskelse desværre slemme problemer med tandbylder.

Vi bruger primært CBCT scanneren til at undersøge forskellige tandproblemer. Med denne teknologi kan vi lave detaljerede tredimensionale billeder af tænder, knogler, hvilket gør det muligt for os at identificere problemer, der måske ikke er synlige i en traditionel røntgenundersøgelse. Dette kan omfatte alt fra dybe huller, rodbetændelse og knogletab.

Men vores brug af CBCT scanneren strækker sig ud over tandpleje. Vi har også stor gavn af denne avancerede teknologi til at undersøge sygdomme i mellemøret, kæbeled og næsehule.

Og hey – den er ikke kun til kaniner, men anvendes også – ud over hund og kat – i stor stil til marsvin, chinchilla og andre små kæledyr.

Kontakt Dyrlægehuset Kolding i dag

Vi står altid klar til at tage hjertevarmt imod dig og dit kæledyr i trygge og rolige omgivelser på vores dyreklinik.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret
Gode råd til din hvalps tænder [Guide 2021] | Dyrlægehuset Kolding

Gode råd om din hvalps tænder

Der er nok at holde styr på når man får hundehvalp, uanset om man har prøvet det før. Hvalpe har munden fuld af sylespidse hvalpetænder – faktisk hele 28 stk.
Og det kan godt betale sig at give opmærksomhed til hvalpens tænder og mund.

Du skal holdes øje med om hvalpen har et korrekt bid. Dvs. at hvalpen hverken har overbid eller underbid. Et korrekt bid betyder, at fortænderne i overmunden kun lige når ud over fortænderne i undermunden. Der er dog nogle få racer for hvilke et lille underbid er normalt for racen. Enkelte hvalpe kan have det man kalder for ”base narrow” hjørnetænder eller forsnævrede hjørnetænder, hvor hjørnetænderne i underkæben “prikker” op i gane eller tandkød i overkæben. Dette er behandlingskrævende.

Når du kommer her til hvalpevaccination og sundhedseftersyn, undersøger vi også på hvalpens tænder, og ser om alt er som det skal være, eller om der er noget der skal undersøges nærmere.

Hvornår skifter hvalpe tænder?

Når hvalpen er omkring 4 måneder begynder den at skifte sine 28 mælketænder ud til ialt 42 blivende tænder. Det kan godt give lidt ubehagelig lugt fra munden – det er helt normalt.

Tandskifte sker for de fleste hunde helt uden problemer. Men hos nogen hvalpe ser vi at deres hvalpetænder ikke falder ud som de skal, og hvalpen får det man kalder tilbageholdte mælketænder. Dette kan få betydning for hvalpens tandstilling, da mælketanden optager pladsen for den blivende tand. Det øger også risikoen for tandkødsbetændelse og parodontose. Så snart du kan se, at den blivende tand er på vej frem – uden at mælketanden er væk, skal du kontakte os.

Det er en rigtig god ide at vænne din hund til, at du kan komme til dens mund. Og vil du virkelig hjælpe din hvalp til en god tandsundhed, så lær den at få børstet tænder 1 x dagligt (med en tandpasta UDEN fluor). Særligt for de mindre hunderacer er tandbørstning altafgørende i forhold til at bevare hundens tænder hele livet.

Du kan finde et program for træning af tandbørstning på vores hjemmeside.

 

Forebyg tandskader:

  • Hunde skal ikke lege med sten – de er årsag til mange tandskader.
  • Leg med pinde medfører hvert år alvorlige skader i munden og svælget på mange hunde. Vælg i stedet for at medbringe fornuftigt legetøj på gåturen og ved vandet. Der findes legetøj specielt designet til leg og træning i vand.
  • Knogler fra fjerkræ kan splintre og give skader.
  • Andre former for knogler skal gives med omtanke – det er den hyppigste årsag til knækkede kindtænder.
  • Vælg gerne en hård gummibold, f.eks. “KONG” som fås i forskellige størrelse og former.
  • Vær opmærksom på, at tennisbolde giver et stort slid på tænderne. Da sand og grus sider fast i dem, de virker som sandpapir, så disse anbefales ikke.

Gode råd til din hvalps tænder [Guide 2021] | Dyrlægehuset Kolding

Kontakt Dyrlægehuset Kolding i dag

Vi står altid klar til at tage hjertevarmt imod dig og dit kæledyr i trygge og rolige omgivelser på vores dyreklinik.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret
Neutralisation af kat – skånsom kastration og sterilisation af kat | Dyrlægehuset Kolding

Tandbørstning hos kat – Sådan børster du tænder på din kat

Hos Dyrlægehuset Kolding har vi fokus på din kats tænder. Mange katte lider af smertefulde tandproblemer, der kan forebygges med regelmæssig tandbørstning. Her får du en guide til tandbørstetilvænning af din kat.

Tandkødsbetændelse og parodontose er en almindelig lidelse hos kat. Du kan forebygge en lang række tandproblemer, hvis du jævnligt børster tænder på din kat. Det er ikke nogen hemmelighed, at de færreste katte er vilde med tandbørstning. Derfor kan det være en god idé at vænne din kat til at få børstet tænder. Det kan dog være lidt svært for nogle, især voksne katte, at acceptere tandbørstning.

Tandbørstning kræver tilvænning. Det skal gerne blive en god og hyggelig rutine, som katten holder af. På den måde er det nemmest at få gennemført i hverdagen. Vi har udarbejdet en guide til tandbørstetilvænning hos din kat.

Hvert trin kan vare 1-3 uger alt efter kattens temperament.

 

Trin 1: En ny og dejlig vane – ”verdens bedste godbid”!

Din kat skal lære en ny og rar rutine at kende. Katte trives med forudsigelighed, da det giver ro og tryghed. Træn derfor samme sted og tid hver dag. Det behøver ikke være et præcist klokkeslæt – men fx når du kommer hjem fra arbejde, efter aftensmad eller efter du selv har børstet tænder.
  • Hvilken godbid eller snack er din kat særlig vild med? Denne reserveres og gives KUN til tandbørste-træningen. På den måde opbygges en forventning om denne ekstra lækre godbid!
  • Vælg et fast sted til træningen – fx en stol, på et bord eller eksempelvis på wc’et. Du kan evt. bruge en bådemåtte (skridsikker), som din kat kan sidde på.
  • Start med at give din kat belønning for blot at sidde på stedet. Giv belønning i 15-20 sekunder, og stop da træningen den dag.
  • Gentag dette dagligt i 1-3 uger, eller indtil din kat er med på den nye vane og selv kommer, når du finder ”verdens bedste godbid” frem! Når dette er opnået, går I videre til Trin 2.

Trin 2: De første små skridt

Næste trin i træningen er tilvænning til berøring af din kats mund.
  • Rør ydersiden af læben i 1-2 sek. Beløn straks med godbidden.
  • Gentag dette 3-4 gange, og afslut da træningen for den dag.
  • Gentag dette dagligt i 1-3 uger, eller indtil din kat er tryg herved.

Når dette er opnået, går I videre til Trin 3.

Trin 3: ”Løfte” læben

Næste trin i træningen er tilvænning til ”løfte” læben. Støt din kats hovede (blidt med modsatte) hånd.
  • Læben ”løftes” ved at bruge din finger til blidt at skubbe læben væk (opad/nedad), så tænder og tandkød kommer til syne. Hold berøring i 1-2 sekunder, og beløn straks med godbidden.
  • Gentag dette 3-4 gange, og afslut da træning for den dag.
  • Gentag dette dagligt i 1-3 uger, eller indtil din kat er tryg herved.
Når dette er opnået, går I videre til Trin 4.

Trin 4: Berøring af tænder og tandkød

Næste trin i træning er tilvænning til berøring af tænder og tandkød.
  • Start med skubbe læben væk, som beskrevet i Trin 3.
  • Med samme finger køres henover over tænder og tandkød i 1-2 sekunder. Beløn straks med godbidden.
  • Gentag dette 3-4 gange, og afslut da træningen for den dag.
  • Gentag dette dagligt i 1-3 uger, eller indtil din kat er tryg herved.
Når dette er opnået, går I videre til Trin 5.

Trin 5: Tandbørsten introduceres

Nu er I kommet til det trin, hvor tandbørsten skal introduceres. Det kan føles som om træningen starter forfra, men hæng i – I er nået langt allerede!
  • Fugt tandbørsten med lidt vand, kom tandpasta på og lad din kat slikke det af. Beløn med godbidden.
  • Er der ikke en tandpasta, din kat er vild med, kan du bruge “flydende snack” i stedet.
  • Gentag dette 3-4 gange, og afslut da træningen for den dag.
  • Gentag dette dagligt i 1-2 uger, eller indtil din kat er tryg herved.
Når dette er opnået, går I videre til Trin 6.

Trin 6: Det første “børste-strøg”

Nu skal I til at børste for første gang. Start med tilvænning til at få børstet hjørnetænder.
  • Start med at lade din kat slikke tandpasta af tandbørsten. Dette bliver nu jeres ”start-tegn” – dvs., at du først går videre til at børste,
  • når din kat har slikket tandpasta af tandbørsten. Gentag hver gang, ved hvert sted, du skal børste.
  • Brug din tommelfinger til blidt at skubbe læben væk – med samme hånd støtter du din kats hoved (se evt. video ved at scanne QR-koden).
  • Med tandbørsten i modsatte hånd, børst da på hjørnetanden i 1-2 sekunder, i en cirkulær bevægelse op mod tandkødet. Beløn straks med godbidden.
  • Gentag dette 3-4 gange, og afslut da træningen for den dag.
  • Gentag dette i 1-3 uger, eller indtil din kat er tryg herved.
Når dette er opnået, går I videre til Trin 7.

Trin 7: Kindtænder og fortænder

Nu udvides træningen til at børste på kindtænder og fortænder.
  • Gør som beskrevet i Trin 6, nu blot på kindtænder og fortænder. Beløn straks med godbidden.
  • Gentag 3-4 gange (eller steder), og afslut da træningen for den dag.
  • Gentag dette i 1-3 uger, eller indtil din kat er tryg herved.
Når dette er opnået, går I videre til Trin 8.

Trin 8: Indersiden af kindtænder

Nu er I blevet så gode, at I kan avancere til at træne tilvænning til at børste på indersiden af kindtænder.
Dette trin er udfordrende – men kan lykkes med masser af tålmodighed!
  • Start som beskrevet i Trin 6 med at lade din kat slikke tandpasta af tandbørsten.
  • Støt din kats hoved med den ene hånd. Med tandbørsten i modsatte hånd børster du let på ydersiden, mens du let bevæger tandbørsten mere mod tyggefladen. Denne bevægelse vil gøre, at din kat automatisk åbner munden mere – og da kan du børste på indersiden. Børst hér i 1-2 sekunder, og beløn straks med godbidden.
  • Gentag bevægelsen et par gange, og afslut da træningen for den dag.
  • Gentag dette 3-4 gange, og afslut da træningen for den dag.

Trin 9: ”Fuld plade”

Tillykke – hvor er I seje! Målet er nået, og I skal nu stykke alle trin sammen til én tandbørste-session.
  • Sammensæt jeres rutine til at børste én gang hvert sted i munden.
  • Katte trives med forudsigelighed – så start og slut rutinen på samme måde hver gang. Afslut fx hver session med at kigge tænder (som vist på video herunder) + en ”jackpot-belønning” (flere godbider i træk).

HUSK

  • At tandbørstning skal foretages 1 gang daglig for at være effektiv.
  • At anvende en lille, blød babytandbørste – eventuelt blot lidt gaze eller en lille klud på fingeren.
  • At anvendes hunde/kattetandpasta – IKKE din egen tandpasta, som katten ikke tåler.
  • At det skal være en hyggelig rutine at få børstet tænder. Tvang, hårde ord og lignende vil ikke fremme træningen.

 

OBS: instruktionen er vejledende og hvert trin kan varierer efter den enkelte kats temperament. Vi har en mere udførlig instruktion der kan fås på klinikken.

 

Inspirationsvideo på Facebook

Klik og du vil se hvad der kan lade sig gøre med kæmpe tålmodighed 😊

Kontakt Dyrlægehuset Kolding i dag

Vi står altid klar til at tage hjertevarmt imod dig og dit kæledyr i trygge og rolige omgivelser på vores dyreklinik.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret

Tandbørstning hos hund – Sådan børster du tænder på din hund

Hos Dyrlægehuset Kolding har vi fokus på din hunds tænder. Mange hunde lider af smertefulde tandproblemer, der kan forebygges med regelmæssig tandbørstning. Her får du en guide til tandbørstetilvænning af din hund.

Tandkødsbetændelse og parodontose regnes for den mest almindelige sygdom hos hunde. Derfor anbefaler vi, at du regelmæssigt børster tænder på din hund.

Tandbørstning kræver tilvænning. Det skal gerne blive en god og hyggelig vane, som hunden holder af. På den måde er det nemmest at få gennemført i hverdagen. Vi har udarbejdet en guide til tandbørstetilvænning hos din hund.

Hvert trin kan vare 1-3 uger alt afhængig af din hunds temperament

Trin 1

Hunden skal lære en ny og rar rutine at kende, derfor skal du helst træner samme sted hver dag. Små hunde kan med fordel tages op på et bord med et tæppe. Du løfter hundens læbe i 2-3 sekunder og giver straks herefter en meget lækker godbid til hunden. Det er vigtigt at godbidden er meget attraktiv, og at den ligger klar, så du kan give godbidden straks efter, du har sluppet læben.

I løbet af de første uger skal hunden gerne komme til at anse den nye rutine som noget positivt. Når dette er opnået, går I videre til trin 2.

Trin 2

Nu forlænger du tiden, du bruger på at løfte læben til 5, 10, 15 sekunder. Hvert skridt gentages et par dage. Herefter løfter du også læben i den anden side.

Hver træning afsluttes med straks at give hunden en lækker godbid.

Trin 3

Nu udvider du træningen ved at kører med en finger på tænder og tandkød – først i få sekunder, senere i 5, 10, 15 sekunder.

Hver træning afsluttes med straks at give hunden en lækker godbid.

Trin 4

Tilvænning til selve tandbørsten er et vigtigt skridt i træningen. Det er meget unaturligt for din hund at få en tandbørste i munden, så det er vigtigt at gå langsomt frem.

Vis hunden tandbørsten. Når hunden snuser til tandbørsten, gives straks en lækker godbid. Hvis hunden kan lide smagen af hundetandpasta, kan du også lade hunden slikke tandpasta af tandbørsten. Dette gentages nogle dage i træk.

Trin 5

Vis hunden tandbørsten. Løft læben og børst den ene hjørnetand i 2 sekunder og giv straks en lækker godbid. Dette gentages nogle dage i træk. Herefter udvider du træningen til 5, så 10, 15 sekunder, hvor du børster den udvendige flade af hjørnetænder og kindtænder, mens hunden har lukket mund.

Trin 6

Nu kan I børste de udvendige flader af tænderne i begge sider, mens hunden har lukket mund.

Næste skridt er hundens fortænder. Pas på ikke at røre hundens snude – det bryder de fleste hunde sig ikke om. Hver træning afsluttes med straks at give en lækker godbid.

Trin 7

Når din hund er fortrolig med at få børstet alle tænderne på de udvendige flader, kan du forsøge at få hunden til at gabe op og børste indvendigt.

Igen startes med få sekunder, og der afsluttes med at give en godbid.

Trin 8

I er nu rigtig gode til at børste tænder. Når I har børstet tænder i 3-4 måneder, anbefaler vi en kontrol, hvor vi ved en farveprøve kan se, om tandbørstningen er effektiv.

HUSK

  • At tandbørstning skal foretages 1 gang daglig for at være effektiv.
  • At anvende en lille, blød babytandbørste.
  • At anvendes hunde/kattetandpasta – IKKE din egen tandpasta, som hunden ikke tåler.
  • At det skal være en hyggelig rutine at få børstet tænder. Tvang, hårde ord og lignende vil ikke fremme træningen.

Har du brug for yderligere information så se disse videoer med instruktion til tandbørstning af hunde.

https://store.dk.virbac.com/blog/succes-med-tandbrstning/

Kontakt Dyrlægehuset Kolding i dag

Vi står altid klar til at tage hjertevarmt imod dig og dit kæledyr i trygge og rolige omgivelser på vores dyreklinik.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret