Kastration og sterilisation af kat
Dyrlægehuset Kolding tilbyder kastration og sterilisation af kat under trygge og sikre forhold. Vi står klar til at rådgive dig om neutralisation af netop din kat.
Kastration eller sterilisation af din kat er en vigtig beslutning
Hvis din kat skal færdes frit udenfor anbefaler vi, at den bliver kastreret eller steriliseret, vaccineret og ID-mærket.
Kastration eller sterilisation af din kat er med til at forebygge uønsket adfærd og konsekvenser deraf. Hunkattes løbetid gentager sig cirka hver tredje uge. Mange katteejere oplever, at hunkatte i løbetid begynder at miave mere, bliver rastløse og hengivne. Kønsmodne hankatte får derimod en større udlængsel, deres urin lugter, og de strinter – til stor frustration for nogle katteejere. Særligt hankattene får tendens til at strejfe langt omkring med øget risiko for at blive påkørt. De vil ligeledes have stor tendens til at slås med andre katte, med bidsår, bylder mm. som konsekvens. Det er den slags adfærd, som kastration eller sterilisation af kat kan være med til at forebygge. Endelig kan parringer føre til alvorlige sygdomme – og selvfølgelig vigtigst – til drægtighed – og måske uønskede killinger.
Sterilisation af kat
Neutralisation af hunkat foregår ved sterilisation. Ved sterilisation af kat fjernes hunkattens æggestokke, og din hunkat undgår fremtidige løbetider og kan dermed ikke blive drægtig. Sterilisation af kat foregår i narkose, og vores dygtige dyrlæger og veterinærsygeplejersker sørger for, at du og din kat føler jer trygge gennem hele forløbet. Du er velkommen til at være ved din vens side frem til narkosen og igen, når din kat vågner fra bedøvelsen.
Læs mere om bedøvelse af katSterilisation af kat udføres gennem en lille åbning i bugens hud og muskulatur, hvorfra æggestokkene fjernes. Musklen og huden syes med indvendige sting og huden limes. Almindeligvis er der af samme årsag ikke behov for efterbehandling eller fjernelse af tråde. Du får udleveret smertestillende medicin til at give din kat de følgende dage.
Efter sterilisationen af din kat bør du være opmærksom på, at din hunkat ikke bliver overvægtig.
Sterilisation af kat er gavnligt for dig, der ikke ønsker fremtidig drægtighed hos din hunkat. Indgrebet forebygger også mod en række sygdomme, der normalvis overføres gennem parring. Du vil også opleve, at sterilisation af din kat nedsætter den uro, som den udviser, når den kommer i løbetid.
Indgrebet kan foretages fra din killing fylder tre måneder.
Kastration af kat
Neutralisation af hankat foregår ved kastration. Ved kastration af kat fjernes hankattens testikler, og din hankat kan derfor ikke parre sig og gøre en hunkat drægtig. Kastration af kat foregår i narkose, og vores dygtige dyrlæger sørger for, at du og din kat føler sig trygge gennem hele forløbet. Du er velkommen til at være ved din vens side frem til narkosen og igen, når din kat vågner fra bedøvelsen.
Læs mere om bedøvelse af katKastration af kat udføres gennem en lille åbning i pungen, hvorfra begge testikler fjernes. Åbningen lukker sig selv efter kastration, og der bruges således ingen tråde. Af samme årsag er der almindeligvis ikke behov for efterbehandling. Du får udleveret smertestillende medicin til at give din kat de følgende dage.
Efter kastrationen af din kat bør du være opmærksom på, at din hankat ikke bliver overvægtig.
Kastration af kat er gavnligt for dig, der ikke ønsker, at din hankat gør hunkatte drægtige. Derudover har en hankat, der er kastreret, større chance for at blive gammel end ikke-kastrerede hankatte. Din kastrerede hankat strejfer ikke så langt omkring, han slås mindre og bliver ikke smittet af parringsoverførte sygdomme.
Indgrebet kan foretages fra din killing fylder tre måneder.
Kontakt os i dag
Overvejer du kastration eller sterilisation af din kat? Vi står altid klar med professionel rådgivning.
Kontakt os